Igår var det då dags igen för en ny kolangit. Egentligen ökade riskerna redan för tio dagar sedan då stenten kom ut den naturliga vägen... Det fattade jag inte då, att det var den. 🤷🏼‍♂️😱Monica kom på det igår kväll att det måste ha varit den. 

Under dagen igår mådde jag bra och var pigg som vanligt men vid kl 14:30 ungefär kände jag att något hände och när jag kom hem från jobbet tog jag panodil och gick och la mig en halvtimma innan jag började med maten. Efter vilostunden hade jag 38,5. När inte panodilen hjälper tyder mycket på en ny kolangit. Jag bestämde att när febern kommer upp till 39 ringer jag till transplantationsavdelningen och frågar hur de vill att jag gör. När jag ringde ville de kolla med läkaren först så de skulle ringa tillbaka men det ringde ingen så jag ringde igen och sen ringde de tillbaka och sa att jag skulle komma in direkt till avdelningen och slippa sitta på akuten. 
Eftersom vi sålde bilen förra veckan ringde jag taxi som tog mig till sjukhuset och det var en lång och jobbig färd. De stegen från taxin till avdelningen var tunga och jag mådde lite illa så jag tittade var nästa papperskorg fanns när jag gick förbi en. Väl på avdelningen tog de basproverna och då hade jag 40,7 i temp plus att mitt blodtryck var lågt så de satte in både antibiotika och dropp. Droppet satte de väldig fart på så det skulle bli högre tryck i blodkärlen. De misstänkte att bakterierna tagit sig ut i blodet och givit mig blodförgiftning, sepsis, men odlingarna har inte visat något så det verkar inte som det. Vet inte vad det låga trycket berodde på. Nu är de på mig om att jag måste kissa ut de dryga 4 litrarna de tryckte in i mina blodkärl. De vill inte att vätskan lägger sig någonstans de inte vill ha den. 
Under natten tog de blodtrycket en gång i timmen  på mig för att se så det inte gick ner för lågt. När de sänkte hastigheten på droppet när trycket stabiliserat sig sjönk det direkt så de fick öka droppet igen. Detta har jag fått förklarat för mig idag då jag inte var särskilt pigg igår kväll. Jag hängde inte alls med vad de gjorde. 
Febern sjönk nästan lika snabbt som den steg och idag på morgonen var jag feberfri. 👍
De fortsatte ge mig dropp men idag har det fungerat att sänka hastigheten utan att trycket sjunker och nyss tog de bort det helt. Snart dags för kontroll. 
Vid lunchtid idag gjorde jag en ct-röntgen och fick svaret redan nu och där syns ingen stent. Den böld som funnits i levern är nästan obefintlig nu men det finns några små abscesser runt om där men de är oförändrade sedan senaste röntgen i oktober. Det var en tanke de hade, att bölden hade vuxit och därmed gett mig denna infektion men det är en ”vanlig” kolangit. Nummer 17. Det syntes inte heller några gallgångar som är jättevidgade som visar att det är stopp någonstans i gallträdet. Inte heller att det skulle vara någon del av levern som är skadad. Denna röntgen gav egentligen inga svar mer än att de kan stryka misstänkta saker från sin lista av anledningar. 
Hon sa också att de inte kommer stressa med att sätta in en ny stent då mina levervärden inte är förhöjda och att jag är i en utredningsfas här i Stockholm. Jag sa att jag hoppas ni lyckas bättre än vad de i Göteborg och Kalmar gjort. 
Svaret på biopsin jag gjorde 5 november var också klart och det visar på inflammationer. De kan bero, i första hand, på två saker. Antingen att PSC:n är på väg tillbaka eller att det är avstötning av levern. För att försöka motverka eventuell avstötning höjer de min immundämpande medicin Advagraf ytterligare ett snäpp till 3mg/dag. 
Nu kom de och tog blodtrycket och det ligger stabilt på 110/60 så slipper droppet tills vidare i alla fall. Nya prover kl 23. 
Lite ledsen blev jag allt när hon sa att de inte sätter in en ny stent utan jag är i en utredningsfas istället. Undrar hur många kolangiter jag måste få nu innan de sätter in en ny. Eller om de kommer på något annat. 

Blir kvar här på sjukhuset över helgen med antibiotika. Om det inte händer något oförutsett får jag åka hem på måndag efter ronden. 
Får jag veta något mer imorgon skriver jag igen. 

♥️💕