Efter två panodil inatt kunde jag somna igen vid femtiden och sov fram till halv åtta. När jag vaknade då hade jag fortfarande ont men inte som på natten. Jag ringde till mag o tarm och de ringde upp strax efter nio och sa att doktorn inte var där då men skulle komma senare på förmiddagen och sköterskan skulle återkomma till mig när hon pratat med honom. 
Jag somnade igen efter en stund och sov tills hon ringde vid halv tolvtiden och sa att doktorn tyckte jag skulle avvakta. Ok, sa jag men om jag får så ont igen som jag hade inatt åker jag in till akuten och det tyckte hon att jag ska. Får jag feber måste jag åka in direkt. Jag skulle få recept på bättre smärtstillande. 
Strax efter tolv tog jag två nya panodil och åt macka och mjölk och var nyfiken på hur kroppen skulle reagera på maten. Det gick bra, fick inte mer ont och nu när jag vilat ett par timmar till har jag bara lite ont och illamående kvar. 

Jag ringde till koordinatorn i Göteborg också och frågade om de hade något med detta och göra och om de hade några råd hur jag ska göra men hon sa att detta sköter min ordinarie doktor. Jag frågade om min plats på väntelistan och hur det gått med transplantationerna hittills och fick svaret att de mest transplanterat akuta fall än så länge och att jag inte är prioriterad. Jag frågade också om hur många det är på listan och det var ca 20 som har 0-blod på listan och inte 20 sammanlagt. Det innebär att jag nog får räkna med att vänta till september, oktober. Jobbigt men nu vet jag det i alla fall. 

Nu ringde precis sköterskan från mag o tarm och sa att det finns ett recept på stolpiller som ska vara smärtstillande och muskelavslappnande som jag ska ta när jag får ont. 

Det blir inte mycket till valborgsfirande i år. Får vila och ladda om för nya dagar.