Igår fick jag ett varv från försäkringskassan där det stod att jag blivit beviljad särskilt högkostnadsskydd som innebär att försäkringskassan går in och betalar min sjukskrivning från första sjukdagen. 
Jag slipper karensdag och jobbet behöver inte betala något för mig heller. Det känns skönt och är en stor lättnad. 
Känslan av att vara till besvär minskar lite när jag vet att de slipper betala något när jag blir sjuk. 

Det stod att arbetsgivaren också får ett brev med beslutet. 
Jag måste ta reda på vem som meddelar försäkringskassan när jag blir sjuk, jag eller arbetsgivaren. 
Den började gälla 1 juni och är giltig ett år framåt så de fyra dagar jag var borta förra veckan täcks av detta skydd, måste se till att det registreras. 

I torsdags var jag och lämnade blodprov och nu i morse loggade jag in för att kolla svaren och såg att CRP sjunkit tillbaka till 5 så infektionen är borta. Slutade med antibiotikan i torsdags. 
Vidare såg jag att det ena levervärdet, ALAT, stigit till 3,3 och ska vara under 1,1. Det andra, ASAT, låg under 2. De brukar annars följas åt men nu skiljde det ganska mycket. Gallproverna var bättre men inte riktigt normala. 

Min läkare har semester så det var en annan läkare som vidimerat proverna och han hade skrivit att jag ska lämna nya prover om tre veckor och att det är fortsatt påverkan av lever och galla. Det är ett brev skickat till mig. 

Håller sig bara proverna på denna nivå är det inget att oroa sig för tycker jag, de har varit mycket högre tidigare för att sedan sjunka tillbaka av sig självt. Det är dock synd att det alltid ska vara något som inte är bra. 
Fick någon vecka där jag mådde toppen samtidigt som alla prover var bra. Sedan kom blodförgiftningen och förra veckan en ny bakterieinfektion, ska dessa följas av stigande värden eller är det bara tillfälligt? 

Nu ska vi njuta av fem veckors semester här hemma. Monica och jag är helt ledigs medan barnen har sina sommarjobb. Amanda har två mindre detta år och slipper bo själv i Vimmerby och vi får ha henne hemma hos oss medan Isak spelar teater tre dagar i veckan.

Planen är att fixa lite här hemma, något som behövs efter dessa år fyllda av sjukdom där inte orken eller intressset funnits. 
Vi får se hur mycket kroppen tillåter.