Under den knappa veckan som har gått sedan jag skrev senast så har jag i torsdags gjort en biopsi på levern samt att de försökte punktera en av abscesserna och suga ut innehållet och därmed få reda på vad de innehåller. 
I början av veckan var jag tvungen att byta nål igen och det blev en promenad till postoperativa avdelningen men när jag och sköterskan kom dit fick vi en tillrättavisning att jag inte kom i en säng. Så det blev till att sitta på en plaststol medan de försökte sätta en nål. Tyvärr blev det inte bra men sköterskan lyckades sätta en när vi kom upp igen. Idag gav den upp så väntar på att bli nerrullad för att få en ny nål. 
I onsdags satte läkarna in ytterligare en antibiotika, om det nu är svamp i de där abscesserna så ska denna ta bort de. Den får jag bara en gång om dagen. 
Amanda hade praktik här i Huddinge i onsdags så vi passade på att luncha ihop och jäkla vad gott det var. Maten här är inte jättegod, en plastlåda körs tre minuter i micron och lägga sedan upp på tallriken. 

Inför biopsin var jag lite spänd och nervös och förväntade mig inte att de skulle få ut något från någon abscess. På morgonen duschade jag två gånger med descutan, en bakteriedödande tvål. På plats i salen började läkaren köra med ultraljudet för att hitta en passande abscess att sikta på. Om jag förstod det rätt sa han först att den största, ca 2cm i diameter, låg för svårt till men bestämde sig till slut för den ändå. En 20 cm lång och 0,9 mm tjock nål användes för att komma dit. Han sa att det såg ut som levervävnad och att det bara kom ut blod men de la allt i massa olika rör och burkar som skickades till olika labb. Två stick på detta sätt gjorde han innan det var dags för en vanlig biopsi. Där tog han tre prover innan han var nöjd. 
När det var klart, ca 50 minuter, rullade jag över på höger sida och låg så i två timmar för att sedan ligga på rygg i två timmar. 

Idag var Crp oförändrat från igår och jag hade några tiondelar högre temp men det hade de räknat med då kroppen reagerar på ett sådant ingrepp. 

Idag på ronden förklarade läkaren hur mycket de tror på dessa nya fynd medan jag är mycket mer reserverad och frågade vad de gör om proverna inte visar på något speciellt. De är övertygade att hitta något så de tänker inte på någon plan B. Efter en lång diskussion med infektionsläkaren idag kom de fram till att det är bäst att jag stannar på sjukhuset över helgen och kanske måndag också. Åker jag hem för tidigt är risken stor att jag tvingas åka tillbaka med en ny infektion. Då Crp inte sjunkit som det brukar och jag har några tiondelar högre i temp än mina vanliga 36,6 håller jag med. Känner att det inte svarar som vanligt på antibiotikan. Det är något annorlunda denna gången. 

Kuratorn har tittat in till mig två gånger dessa dagar och hört hur det är med mig. Det tycker jag är bra gjort och får mig att känna mig betydelsefull. Den antidepressiva medicinen jag började med för snart tre veckor har nog börjat göra nytta, tycker jag har ett lite annat mindset senaste dagarna. Skönt och hoppas det håller i sig. 

Så nu vill jag känna att kroppen svarar bättre på antibiotikan och att svaren på proverna visar det läkarna tänker sig så de kan behandla mig så jag blir frisk. 

Ta hand om varandra! ❤️💕