Den lilla förbättring jag kände i kroppen i torsdags och fredags ändrades på lördagen då jag var lite sliten igen men i söndags förmiddag var jag på gång igen och jag föreslog en långpromenad med Monica men hon hade ont i halsen och var risigt så det blev inget. Tur var det! Hon hade rätt igen. På kvällen fick jag huvudvärk och blev väldigt trött och jag hade ju inte gjort något som jag borde bli trött av. Natten mot måndag vaknade jag och frös, nästan så jag hade frossa. Tempen gick upp till 39 innan jag tog två panodil och de hjälpte snabbt och febern sjönk direkt. 
Jag skulle lämnat prover igår men hoppade över det och ringde till både transplantation och till mag o tarm som jag hade tid till kl 11. Fick telefontid kl 10:35 på mag o tarm medan transplantation ringde snabbt. Jag sa att febern kommit igen och sköterskan skulle prata med läkaren och återkomma. 
När jag sedan pratade med mag o tarm bad jag om att få en telefontid istället för att komma till dem. Jag hade ändå inte hunnit och när jag hade haft feber tyckte de också det var bättre med telefon. 
Strax efter kl 11 ringde en annan läkare än vad som stod på kallelsen men hon som skulle ringt var hemma pga sjukdom. Han som ringde var en rutinerad läkare och då det var inskrivningsbesök ställde han en massa frågor om mig och min sjukdomshistoria. Sedan gick vi över att prata om dagsläget och han gick igenom provsvaren och kom fram till att han inte tror att tarmen ligger bakom mina febertoppar utan att det är gallgångarna. Ur hans synvinkel stämmer det inte riktigt med provsvaren, att min diarré avtagit i helgen och att febern kom just när den gjorde. Skulle tarmen varit boven borde inte diarrén avtagit utan snarare det omvända. Det var någon kombination i proverna också som sa honom att det inte är så pass mycket inflammerat att jag ska få feber. Koloskopin blir inte av förrän efter sommaren, augusti eller september. Nu är alla planerade undersökningar inställda pga Corona och då min bara är årskontroll och inte akut blir jag placerad i den vanliga kön. Ett nytt avföringsprov ska jag lämna i slutet av veckan då järnbristen kan visa samma symptom och då magen fungerar bättre nu finns det saker som talar för det och det ser vi i ett nytt prov. När det finns en konstaterad tarmsjukdom är gränsvärdet 200 och inte de 50 som är för friska personer. 
Han bokar in mig på ett nytt läkarbesök senare. 

Senare på eftermiddagen ringde en annan sköterska från transplantation och sa att hon pratat med läkaren som hade sagt att hon trodde att det var tarmen som låg bakom febern och att vi skulle avvakta min läkartid på mag o tarm. Då jag sa att jag pratat med de och han sagt att vad han tror tröttnade hon och sa att det är bättre läkaren själv ringer till mig och pratar. Hon sa att hon skulle säga till läkaren. Min förhoppning är att hon ringer till honom på mag o tarm och de kommer fram till något tillsammans för att sedan ringa till mig idag.  
Jag är rädd för att de lämnar över mig till den andra båda två så jag hamnar i ingenmansland och inget händer då de tror att felet ligger hos den andras ansvarsområde. Ett troligt scenario. Särskilt om den röntgen jag ska göra nästa torsdag inte visar på någon reflux in till gallgången. 

I söndags ringde jag till en kollega och pratade lite och sa att det vänt och att jag kände mig piggare och att vi ses på jobbet nästa måndag. Idag är det inte lika mycket alls som tyder på att jag börjar jobba på måndag. Även om jag inte har någon feber idag känner jag mig riktigt vissen. 

Då läkaren igår godkände att jag lämnade prover idag cyklade jag bort till hälsocentralen och lämnade sex rör blod och hämtade ett rör till torsdag. 

Som ung hade jag en stor rädsla för att bli en sjukling och den har TYVÄRR besannats. Jag är en sjukling. Trots mitt kämpande mot sjukdomar har de ständigt kommit tillbaka i ny form när jag kämpat ner den första. 
Mitt hopp hade börjat tändas i helgen men slogs brutalt ner igen natten mot måndag med ny feber. Ska avdelningarna nu börja lämna över mig till varandra också lär det bara fortsätta. Febern har kommit nästan varje vecka sedan mitten av februari. Vad tyder på att det ska sluta? 

💕❤️