Eftersom läkaren som gick ronden i fredags är en sv läkarna på mag o tarm och han brukar vara snabb med att ge medicin trodde jag igen att det skulle bli antibiotika men han sa i stort sätt samma sak som akutenläkaren kvällen innan. När jag frågade om skillnaden nu mot tidigare fick jag väl egentligen inte något riktigt svar. Däremot fick jag ett tydligt svar på frågan om det han på akuten sa vad gäller att bakterieinfektion i gallgångarna alltid visar sig i blododlingarns och det var att det behöver det inte alls göra. Det beror på hur stor den är och hur länge infektionen varit aktiv. Som tur är har jag sluppit det. 

Rondläkaren sa också att om jag inge får feber under eftermiddagen och mår ok får jag åka hem men om det blir feber eller mår sämre skulle jag vara kvar till lördagen och ta nya prover. 

Jag fick ingen mer feber och jag pratade med sköterskan om att gå hem men när jag frågade om vad jag skulle göra om jag fick feber under natten och fick svaret att jag blev tvungen att åka till akuten igen kom vi överens om att det är bättre jag fick permis över natten och komma tillbaka på morgonen, ta nya prover och sedan åka hem efter ronden. 

Så blev det. 

Natten gick fint utan några problem så jag åkte in och lämnade proverna och väntade på ronden, och väntade och väntade. Strax efter kl 14 kom sköterskan in och sa att läkaren varit där och jag blivit utskriven. Hon klippte armbandet och jag körde hem. 

Frågorna i mitt huvud som jag kastade över en nästan förskräckt sköterska är fortfarande obesvarade och kommer kanske förbli det för all framtid. 
Detta var bevisligen ett virus eftersom det gick över av sig självt, det är i alla fall vad läkarna säger nu. Förloppet och provsvaren har varit detsamma gångerna innan också, har det varit virus då också och inte någon bakterie i gallgången. Har det då inte varit det behöver jag inte åka till Sahlgrenska och sätta in någon stent. Det är helt onödigt om den inte ställer till några problem. Allt läkarna sagt till mig senaste året hav varit fel, det har varit virus som gett mig alla dessa febertoppar, eller? 

Vad är det för konstigt virus som ger mig feber och inga andra symptom som ont i halsen eller hosta? Varför blir febern så hög som 39,6 när mina vita blodkroppar ligger inom normalgränserna vilket i sin tur borde betyda att jag inte är mer infektionskänslig än andra människor trots att jag äter immundämpande mediciner, eller? Virus brukar inte ge så hög feber (influensan undantaget) enligt sköterskan.

Massor av frågor som snurrar men svaren finns inte utan det bästa jag kan få är några antaganden och gissningar som varierar från läkare till läkare. 

I framtiden kommer jag nu utgå ifrån att vid eventuell feber är det virus och inte ringa till något sjukhus förrän efter fem dagars feber eller om jag mår dåligt. Innan det är det meningslöst. 

I onsdags ringde förresten sjukgymnasten och sa att de inte har hand om mig längre utan bara patienter precis efter transplantationen utan hänvisade mig till en annan sjukgymnast som jag ringde till och fick tid den 23 april. Jag ska försöka komma igång med promenader och kanske cykla lite innan det tänkte jag. Vi får se hur det går. 

Frustrationen hade lagt sig lite men nu när jag skrev detta kom den tillbaka igen. Jag känner mig lurad på något vis, här har jag gått och trott att det varit gallgångarna som ställt till massa problem och sagt detta till många och skrivit det här många gånger så är gallgångarna oskyldiga. Det har varit virus. Förlåt gallgångarna för vad ni fått utstå av oskyldig anklagelse och onödiga undersökningar. Det kommer en till om tio dagar... 

Jag trodde jag förstått min situation och kunde förhålla mig ganska bra till den senaste tiden men nu känns det som allt blir helt nytt och jag måste tänka om igen. Måste jag bli mer försiktig igen för att utsätta mig för smitta? Finns det något mer jag ska tänka på nu när det är virus? 

Som sköterskan sa: Du behöver nog prata med en läkare... 

Skriver till er som jag svarade henne: De kan ju inte heller ge mig några svar. 

Ska ändå försöka få dessa svar när jag är i Göteborg. 

Glad påsk på er!!