Efter att ha varit riktigt pigg ett tag så kände jag mig seg och tung i kroppen igår på jobbet och jag hade även lite huvudvärk så jag bestämde mig för att lägga mig tidigt och vara pigg igen som idag. 
Jag vaknade kl 23:30 och gick på toa och då hade jag inte börjat frysa eller få feber. Vid kl 00 bad jag Monica hämta febertermometern bara för säkerhets skull och då visade den 37,2. Efter det började jag skaka i sängen så pass att inte heller Monica kunde ligga stilla, maken till frossa har jag inte haft sedan jag fick chrons 2006-07. Febern steg snabbt och jag började må illa så jag ringde till avdelningen och frågade hur jag skulle göra och när sköterskan hörde mig frossa så med 38,8 sa hon åt mig åka in. 
Monica packade min väska och körde in mig. När vi fick komma in hade febern stigit till 40,3.
Jag valde att inte ta någon panodil hemma utan väntade istället på att de på akuten skulle ge mig intravenöst, det hjälper så mycket bättre så det är absolut värt den väntan. 

Blododlingar, urinprov, massa blodprover, halsprover togs för att försöka lokalisera var febern kommer ifrån men det blir väl som vanligt, en gissning utan egentlig grund. 

Ca kl 4 (om jag kommer ihåg rätt) kom jag upp på avdelningen. Jag fick åka till en kirurgavdelning eftersom min vanliga medicinavdelning är fullbelagd. Jag hade nästan svettats klart när jag kom upp så jag lade mig direkt i sängen men sov dåligt timmarna fram till 7:30 då sköterskorna väckte mig. Kändes orättvist när gubbarna på rummet fick sova vidare men mig skulle de väcka och få upp. 

Sköterskan sa att akutläkaren beställt en lungröntgen för tydligen hörde hon något igår när hon lyssnade på mig men jag är övertygad om att det inte finns något där. 

När ronden kom till mina rumskamrater så var det en läkare som jag känner sedan tidigare och som jag sprang på i helgen och sa att jag är så pigg som jag inte varit på flera år. Så träffas vi här på hennes avdelning idag... 

Min läkare kom till mig lite senare och han är nästan lika frustrerad som jag pga dessa febertoppar. Han vill gärna hitta varifrån de kommer men räknar inte med att göra det. Han beställde ett ultraljud på levern eftersom jag har lite ont där idag. Men som han sa, jag har gjort så många ultraljud, magnetkameror och biopsier att hälften varit nog men ett ultraljud till tar vi. 

Innan lunch blev jag hämtad och nedskjutsad till lungröntgen som tog ca 5 minuter och meningen var att jag skulle göra ultraljudet direkt men det gick inte att få ihop. 
Jag frågade två gånger om jag fick äta lunch innan ultraljud och fick svar att det inte är några problem men när jag precis ätit klart och satt i matsalen med mamma som hälsade på kom sköterskan och frågade om jag ätit. Så nu blir det inget ultraljud förrän maten jag åt har försvunnit från magen... jag misstänkte det, därför frågade jag två gånger. 

Jag har ingen feber längre i alla fall så jag tror inte det är någon blodförgiftning utan det är nog den där diffusa febern. 

Nu kom sköterskan och sa att det blir ultraljud 15:15. Det räcker tydligen med tre timmars svält.