Jag tog en tidigare buss till sjukhuset för säkerhets skull och trodde jag skulle få sitta och vänta men jag hann bara sätta mig ner i väntrummet innan jag blev inkallad för att byta om inför undersökningen. 

De lade fram en hel mundering med långkalsonger, långskjorta, strumpor och foppatofflor. 
När jag bytt om gick jag på toa och när jag kom ut stod sköterskan där med sängen och väntade på mig så också där gick det fort. 

Dropp sattes och propofol gjordes i ordning och jag lades på sidan innan läkaren kom in. 
Han hälsade på mig och efter det såg jag sköterskan spruta in lite propofol och  genast började det snurra skönt i huvudet. Jag tyckte allt gått så snabbt så jag frågade vad klockan var och fick svar att den var 10:08. 
Efter det sov jag gott. 

Jag hade sagt att jag ville vara vaken på vägen tillbaka men de lät mig sova hela tiden märkte jag när jag väl vaknade till. 

Jag rullades ut i inre väntrummet där jag bytte om ca 40 minuter tidigare och fick vakna till ytterligare innan sköterskan kopplade ifrån blodtrycksmätare och dropp och gav mig en macka och varm  choklad. 

Läkaren kommer och pratar med mig efter dessa undersökningar så medan jag väntade bytte jag om igen. 
Han kom in och sa att han lät mig sova för att jag hade haft ont men både Monica och mamma sa direkt att det var för att han skulle få lugn och ro och slippa mina frågor. 🤔
Av det han hittat sa han att ändrarmen och nedre delen av tjocktarmen såg fin ut men att det längre upp var inflammerat. Han hade tagit många vävnadsprover. Dessa inflammationer kan faktiskt ligga bakom febertopparna sa han också. 

DET VAR JU DET JAG SA FÖR ETT TAG SEDAN! 

Jag ringde till mag o tarm och frågade just det i och med att det var så jag upptäckte chrons från början men det var ingen som trodde på. Visst skrev jag det på bloggen?  

För att kväva inflammationen ska jag äta en medicin till, Cortiment, i 8 veckor. 

I början av juni ska han ringa till mig igen för att kolla hur det går för mig. 
Innan dess ska jag lämna ett avföringsprov också. 💩😬

Jag vet inte hur jag ska reagera på nyheten om att tjocktarmen är inflammerad igen men så länge jag inte behöver anpassa mig någonting efter det gör det nog ingenting. 
Han sa inte just det ordet men antar att inflammationen kommer av chronsen som kommit och hälsat på igen. 
Om jag förstått sken rätt är inte det heller helt ovanligt, att den väcks till liv igen efter en levertransplantation pga PSC. 

Att jag känner mig pigg och på gång är det viktigaste. 

Håll gärna tummarna för Tottenham ikväll och på söndag. På dessa två sista matcherna måste fyra poäng bärgas för att få spela Champions league nästa säsong. 
Snälla, det är jätteviktigt. ✊🏼✊🏼