Efter att ha fått upp delar av gårdagens laxabon ringde jag först till 1177 för råd men de hade inget att komma med så jag kontaktade avd 17 och frågade hur jag skulle göra. Där fick jag svar att dricka de två liter jag hade kvar så skulle hon meddela mag o tarm så de skulle ringa till mig som i morse. 
Så kl 21 var det på laxabonen igen. Denna gång gick det bättre och jag fick behålla allt och det kom ut på rätt håll. Jag höll på att gå på toa ända till kl 02 i natt. 
Så när mag o tarm ringde kl 7:30 var jag yrvaken men förstod att det skulle räcka med det jag fått i mig så det var bara att komma som planerat. 

Eftersom jag får propofol vid undersökningen får jag inte köra hem så jag satte mig på bussen. Efter en stunds väntan så blev det min tur och jag blev invisad där jag skulle byta om. På avdelningarna har jag blåa kläder men här var det vita. 
Jag fick gå in i undersökningsrummet och blev stucken, uppkopplad med blodtryck och syresättning, syrgas i näsan. Sköterskorna förberedde mig så jag skulle vara klar tills läkaren kom. 
När han kom och presenterade sig satte de igång den avslappnande medicinen och när han var klar med sina förberedelser sa sköterskan till mig att ta lugna djupa andetag så ska sömnmedlet kopplas på. 
Det var lika skönt som vanligt att känna propofolet kicka in och känna allt snurra bort och kroppen totalt slappna av. 

Småvaknade när läkaren höll på att bli färdig och jag hörde hur de pratade men kommer inte ihåg vad de sa. 
När allt var klart rullade de ut mig till det rum jag bytte om i och fick ligga där och vila ca 45 minuter. Läkaren kom in och sa att det inte finns några aktiva inflammationer i tjocktarmen men han ser att det finns spår av gamla inflammationer och där tog han prover för att se så det inte finns några cellförändringar. Sedan kom de in med en liten fikabricka. När fikan slunkit ner fick jag sätta mig på bussen hem igen. 

Skönt att det är klart för denna gången, ett år till nästa. Om det blir så i Solna också förstås, att de vill att jag gör den en gång varje år. 

Nu ska jag vila resten av veckan och lämna blodprov på torsdag. Det kanske gjorde susen när jag spydde så mycket igår att gallgången fick fart igen så värdena gått ner.