I förra inlägget glömde jag skriva att läkarna halverade mängden Advagraf (immundämpande medicin) från 3mg till 1,5mg per dag. Ingen sa något om varför och tänkte inte på att fråga heller så när jag varit hemma och samlat tankarna lite började jag fundera på det och kom på de allra största anledningarna men landade i att de testar att sänka den så mycket för att göra mitt immunförsvar starkare så jag ska klara nästa infektion av mig själv men riskerar att det ska bli en avstötning. Det kom jag fram till i mina tankar. En annan sak jag glömde skriva var att läkaren från IBD i Solna ringde till mig för jag hade meddelat de några dagar innan jag åkte in att jag hade diarréer och han skulle ringa i tisdags. Han sa att det avföringsprov jag lämnade den 11 oktober visade ett inflammationsvärde på 987, gränsvärde för friska är 50 och vi med konstaterad tarmsjukdom ska ha under  200, MEN det prov som togs fyra dagar senare, den 15 oktober visade på 38! ”Där ser man hur snabbt det kan gå” sa han. Antibiotikan måste ju ha gjort nytta där också väl? 

De prover jag lämnade i fredags var bra, Crp sjunkit ytterligare till 5 vilket känns jätteskönt. 
Svaret på takrolimus, Advagrafen, tar någon dag till innan den blir klar så vi får se senare hur den ligger. 

När Monica och jag vilade i soffan i fredags så ringde telefonen och på displayen stod det ”inget uppringnings id”. Misstänkte att det var en läkare och blev nervös och orolig för det brukar inte vara positivt när de ringer kl 16:45 en fredag eftermiddag. 
När jag svarade var det den läkare jag bad att få prata med nu när den jag valt tidigare är tjänstledig. Hon sa att de skulle ringa om de fick svar på de prover som togs förra torsdagen vid biopsin och nu hade de fått svar att det inte är någon lymfom i de levervävnad de punkterade. Jag frågade vad lymfom är och fick ett svävande svar men Amanda kollade upp det senare och sa att det är tumörer av något slag, behöver inte vara cancer. Det var ju skönt att det inte var det! Vidare sa läkaren att det är bra att de hittat något i levern då de nu vet att mina problem kommer därifrån, som vi alla misstänkt hela tiden men nu har de ”bevis”. Till sist dementerade hon det läkaren på sjukhuset sa när jag fick åka hem att de ska avvakta utan att tankar på en utredning visst finns kvar. Inget konkret på när den kan komma igång men den finns med som ett alternativ. 
Jag frågade om halveringen av Advagraf och fick till svar att koncentrationen legat högt senaste dagarna och att den antibiotikan jag fick mot eventuell svamp i levervävnaden kan göra att den påverkas och att jag säkert kommer behöva justera den igen allteftersom. 
Det var inga experiment som jag hade fått till i min hjärna. 

Jag måste skriva att den där antidepressiva medicinen jag äter är otrolig. Min mentala energi är mycket högre nu än tidigare och jag orkar bry mig om de runt mig och fått ett vidare perspektiv igen. Jätteskönt. 
Monica säger att ”hennes gamla Stefan” är tillbaka. ❤️
Känns jätteskönt att jag kan ta hand om henne lite igen och inte bara vara en tjurig, butter och trött gubbe. 

Ta hand om varandra! ❤️💕