På slutet i förra inlägget skrev jag att hemgång skulle bli på tisdag med tio dagars ciprofloxacin och den antibiotika mot clostridiumbakterien. Det blev 14 dagar med de två antibiotikorna. 

När läkaren kom in i måndags och pratade med mig förstod jag att de hade gått igenom det jag diskuterat med överläkaren dagen innan. Han sa det inte rakt ut men poängterade att han inte kommer ge några längre prognoser utan bara gå igenom vad jag ligger inne för och hur det ska behandlas. En behandlande läkare medan allt framåtsyftande planerande och annat ska gå genom en läkare, ”min” läkare. 
Det känns bra! Nu slipper jag förhoppningsvis få så många olika besked om utredning eller inte och saker som ska uteslutas eller inte. 

Dagarna på sjukhuset förflöt i sakta mak då jag var väldigt trött och dessutom isolerad på rummet då jag hade/har clostridium i tarmen. ”Vanliga” människor klarar av den tydligen men hos immunsuprimerade får den lätt fäste. Den kommer av lång tids användande av antibiotika då tarmfloran i tarmen rubbas och då passar denna bakterie på att växa till sig. 

Amanda kom och hälsade på mig i tisdags förmiddag och vi pratade en ganska lång stund innan det var dags för lunch. 
På eftermiddagen kom läkaren och sa att de fått klartecken av infektionsläkaren att släppa hem mig med de antibiotikakurer jag beskrev innan. Klockan hann bli 16:00 innan jag kom iväg och vägarna var fulla med bilar och jag fick en påminnelse om varför jag inte vill ha en bil när vi bor här! Bilar överallt! 🚗🚙🚕🚌🚎🚕🚗

Väl hemma har tröttheten haft mig i ett järngrepp och i onsdags sov jag middag någon timma på eftermiddagen men somnade ändå tidigt på kvällen och sov tio timmar natten till torsdag. Idag känner jag mig lite piggare men ska försöka undvika gå i fällan som jag brukar göra och köra på för mycket när jag väl känner mig piggare. En promenad i det härliga solskenet ska det bli i alla fall. 

Prover ska lämnas de två kommande måndagarna, läkarsamtal 23 november, en extra koloskopi 2 december, njurprover 14 dec, kuratorn 15 dec, läkarsamtal 21 dec, tandläkaren 5 januari. 
Tror inte jag glömt något utan detta är vad som väntar mig inom sjukvården närmaste månaderna.  

Ta hand om varandra! ❤️💕