I helgen började jag frysa och må dåligt men det blev ingen feber och i tisdags förmiddag kände jag mig piggare och meddelade jobbet att jag jobbar som i onsdags. Nästan direkt efter jag skickat kom febern så bara en liten stund efter var jag tvungen att skicka ett nytt meddelande om att jag nu fått feber och inte kommer trots allt. 
Natten mot onsdag vaknade jag och tog febern och den visade 39,2 men jag hade ingen frossa så jag tog två panodil och somnade om. På onsdagsmorgonen var jag feberfri men strax efter kl 10 frossade jag ordentligt och på de kommande knappa tre timmarna steg tempen från 36,7 till 39,9. Så snabbt vet jag inte om det gått tidigare. 
Nu när jag varit sjuk började jag titta på nya säsongen av Narcos och igår ville jag bara se klart det avsnitt jag tittade på innan jag ringde men under den tiden hann tempen stiga mer än vad jag räknade med och när jag väl skulle åka var det svårt att krypa ur de båda täckena och slänga bort värmekudden. Monica var på jobbet så jag körde in själv, lugnt och försiktigt. 
Akutläkaren tvekade inte att ge mig den antibiotika jag brukar få men konsulterade min vanliga läkare för säkerhets skull som hade svarat att ”honom behåller vi”.
Det var fullt på den avdelning jag brukar ligga på så jag får vara på andra sidan korridoren, där det är mest strokepatienter. 

Det var svårt att få ner febern och det lyckades inte förrän i morse då jag fick den tredje dosen antibiotika och fjärde panodilen. 

Efter dusch och frukost känner jag mig ok och räknar med att det blir tre dagar här innan jag får äta de där tre veckorna med två sorters antibiotika. 

CRP var idag uppe i 80, ganska normalt så här andra dagen och imorgon borde den ha sjunkit till 25...

Monica hade i smyg gjort en uträkning om när det skulle kunna vara dags för denna infektion och enligt hennes uträkning var det dags på måndag och fyra dagars felmarginal tycker jag är riktigt bra. Jag vet inte vilken formel hon använde men när hon var här igår räknade hon dagarna som gått mellan infektionerna sedan i somras. 31 dagar mellan första och andra 30 till nästa, 70 till den fjärde och nu 50 till denna. 

Idag ska svaret på odlingarna som togs igår komma, då vet vi om bakterierna kommit ut i blodet eller om de hållt sig i gallgångarna. 

Rondläkaren frågade om jag hade något att sysselsätta mig med och när jag sa att jag tittar på film på telefonen så sa han att jag skulle läsa en bok istället. Jag fann mig inte tillräckligt snabbt med att säga att han kunde ta med sig en av hans böcker till mig. 😉