Under ronden idag frågade jag läkaren om att jag är ensam om att få så här många infektioner och det är jag inte men av svaret att döma har de andra en tydligare anledning till varför de människorna får sina infektioner. Antingen förträngning i gallgången som kan åtgärdas med en stent eller abscesser i levern som kan tömmas med dränage och antibiotika. Problemet med mig är att de inte vet vad infektionerna beror på. Eftersom antibiotikan hjälper utgår de ifrån att det är bakterier som ställer till det men att de inte vet var bakteriehärden sitter. Han sa att det borde vara någonstans som det finns några bakterier som antibiotikan inte kommer åt och när de får vara ifred från antibiotikan växer de till sig och tillslut blir de tillräckligt många och går ut i kroppen och jag blir sjuk.
För att hitta denna lilla(?) bakteriehärd finns det tydligen fler sorters röntgen jag kan göra. En ska vara en skarpare, tydligare och bättre variant av CT-röntgen som kan göras i Kalmar. Om jag förstod rätt. Om det finns inflammationer i levern kommer den ”lysa” på svaren. Där det finns inflammation finns det bakterier. 
Den andra röntgen görs i Göteborg och då går de in i gallgångarna och tar bilderna inifrån på något konstigt sätt. Det var svårt att förklara sa han och då ännu svårare för mig att i min tur förklara så ha överseende om det är fel. 

Varför vänta tills efter 14 infektioner med dessa åtgärder???? 😢😳

Men inget av dessa alternativ kommer göras innan svaret på biopsin kommer. Göteborg kommer att vara med i beslutet också. Läkaren sa att han kommer ligga på de i Göteborg för att få ett svar så fort som möjligt. Kanske kan de ge ett preliminärt svar redan idag. Så det dröjer nog en vecka till... 

Proverna har visat dessa dagar att levern ligger och svänger några tiondelar mellan 3,5-4, ALP 3-3,5. Det som svängt är bilirubinet som var uppe på 66 i lördags men sjunkit till drygt 30 idag. Crp på knappt 30 både lördag och idag så toppen på den var nog igår då inga prover togs. Då låg den säkert på 50. 

Jag känner mig något lite bättre idag efter att ha kunnat sova ordentligt inatt men energinivån ligger på den nivån att jag ligger i sängen mest hela tiden för att jag inte orkar göra något annat. 

Jag får vara kvar till åtminstone imorgon men vi får se hur jag mår, vad proverna visar och vad de kommer fram till ska göras. 

Läkaren sa även att de i Huddinge som transplanterar lever där har ett speciellt leverteam som är experter på just detta och att jag flyttar till rätt ställe för att få hjälp med mina problem. Lite hopp tändes i alla fall att dessa infektioner kan få ett slut. 

Tror det var det han sa idag. Han stannade ganska länge hos mig och pratade.