Idag var jag hos läkaren på återbesök efter senaste kolangit samt treårskontroll. 
Läkaren som tog emot mig var en som jag haft på avdelningen en gång när jag var inlagd och det han sa till mig då visade sig inte alls stämma och korrigerades av andra läkare dagen efter. Mitt förtroende för honom är inte så högt och det gör det svårt att verkligen tro på att det han sa är sant. Hur som helst sa han att med stor sannolikhet är PSC:n tillbaka även i den nya levern. Det grundade han på att i biopsin de tog 5 november såg de att inflammationerna såg ut som ringar, som i en lök. Skulle det vara en avstötning hade det tydligen sett annorlunda ut. Han förklarade inte hur det ser ut. 
När jag gått därifrån kom jag att tänka på att när jag var inlagd kunde de inte säga vilket av de två det är som gör min lever och gallgångar inflammerade men idag kunde han det. Mig veterligen har det inte tillkommit någon ny information på dessa två veckor då den MR jag gjorde i lördags inte var granskad ännu.  Så hur kan han säga det idag när de inte kunde säga det då?
Vidare så tyckte han att jag ligger högt i immundämpning och sa att jag borde kunna sluta äta prednisolon och sänka advagrafen. Precis tvärtemot vad läkaren sa till mig för två veckor sedan. 

Jag ska försöka få tid från jobbet imorgon för att ringa till mottagningen och prata med en annan läkare för att se om det som han sa stämmer. 

Att bara få höra att PSC är tillbaka får mig att bli jätterädd och ser allt i svart. Jag blir så rädd att det ska bli som förra gången. Det där kämpandet är så hemskt. Allt jag ska göra krävs en ansträngning, till och med bara vända mig om i sängen kunde vissa dagar vara jobbigt nog och krävas en ansträngning. 
Jag vill verkligen inte tillbaka dit igen. Jag orkar inte kämpa så mycket och länge en gång till. 

Nu är det inte säkert det behöver bli så denna gången men det är dessa bilder och känslor som kommer upp hos mig. 

Jag vet väldigt lite om detta så är det någon av er som läser har varit med om att få tillbaka PSC eller vet något om det får ni gärna skicka ett mail med information eller var jag kan hitta information. Läkaren idag sa att han inte visste någon som transplanterats om inom tio år pga återkommande PSC. Stämmer det?

Många mörka tankar idag. Är det någon som vet någon som vill köpa en nästintill oanvänd racercykel? Nu är det kört med den så den kan säljas. Rullskidorna och skidorna har jag inte gett upp på än. 

Jag skriver imorgon när jag pratat med transplantationsmottagningen igen. Hoppas på mer info då.