Igår gjorde jag ett inlägg på en grupp som jag är med i på Facebook, en grupp för leversjuka och levertransplanterade. Jag frågade de som blivit transplanterade om hur de mådde, om de klarade att jobba heltid samt om, om intresset hade funnits, om de klarar av att träna fyra gånger i veckan för att klara ett vasalopp. Resultatet av min högst ovetenskapliga undersökning på Facebook visade sig att av de tio svar jag fick (nio på FB och ett på bloggen) mådde åtta stycken, 80%, så pass bra att de gjorde det eller kunde göra det om intresset funnits. En, 10%, lämnade ett svar som var så svårbegripligt att jag inte vet vilken kategori jag ska lägga det i så det får en egen. Sedan var det en, 10%, som blivit halvtids sjukpensionär efter levertransplantationen och som inte klarade att jobba mer.

Även om detta självklart inte är en vetenskaplig undersökning på något sätt hoppas jag att det är en fingervisning om att livet ändå borde bli bättre när väl operationen är klar. 

Av de som skrev var det en innebandymålvakt som stod i mål igen fyra månader efter operationen, det var en som sprungit många marathon, en nyopererad som också har Vasaloppet som målsättning. Vi får hoppas att koordinatorns uppgifter styrker mina när hon hör av sig nästa vecka.... 

Familjens nyvunna teaterintresse fortsatte igår när vi var och tittade på partajs turnéstopp i Kalmar. De gör det väldigt bra och det var roligt men efter ca en timma var jag så trött i kroppen och hade så ont i ryggen att jag ville att det skulle ta slut. De där tudelade känslorna är så svåra tycker jag, det var så roligt att de gärna fick fortsätta men kroppen säger ifrån så kraftfullt att det bara blir jobbigt. 

Idag spelar Leicester sin hemmamatch mot swansea och imorgon spelar Tottenham sin mot WBA. På pappret ska det bli två hemmasegrar men bollen är rund och gräset är grönt och allt det där så vi vet aldrig. Arsenal spelar borta mot sunderland idag, ett Sunderland som slåss för att få fortsätta spela i premier League. Vi hoppas att "black cats" kan skrälla och vinna.