I tisdags eftermiddag fick jag feber igen men den stannade på 38,6 så jag vidtog inga åtgärder utan hoppades att det skulle gå över. Vaknade på onsdagen med 37,5 (ca en grad över min normala temperatur) men på kvällen steg den till 38,8 men hopppades fortfarande att det skulle rätta till sig av sig självt men igår eftermiddag kom frossan och de där ilningarna och vid 17-tiden visade mätaren 39,1 och då ringde jag till "min" avdelning som sa att jag skulle komma in eftersom jag haft feber i tre dagar. Jag bad om uppskov i två timmar till för ALLTID när jag åker in till akuten har febern sjunkit så jag tänkte lura kroppen lite genom att gå ett varv runt huset sitta upp och prata så jag ringde till mamma en stund. När jag sedan kontrollerade tempen hade den sjunkit till 39,0 men det var inte tillräckligt tyckte sköterskan på avdelningen utan det blev till att be Monica skjutsa in mig. 

På akuten hade tempen sjunkit ännu mer och olika odlingar och blodprov togs och sedan återstod väntandet. Vi kom in ca 20:30 och kom upp på avdelningen 02:00. 

Den akutläkaren som hade hand om mig sa att mina levervärden var i stort sätt oförändrade mot senast och att CRP låg på ca 50 och att mina vita blodkroppar är normala. Detta gör att proverna tyder på ett virus och han ville avvakta med att ge mig antibiotika. När detta sades väntade han fortfarande på ett influensaprov och visade det negativt sätter han in antibiotika och jag får åka upp till avdelningen och visar det positivt blir jag isolerad någonstans. 

Bilden jag fick upp i huvudet då var att jag skulle få sitta i en glasbur likt Hannibal Lector i "När lammen tystnar". 

Under tiden vi väntade loggade jag in på 1177 och kollade provsvaren och de hade tagit ett av levervärdena och ett av gallvärdena och det förstnämnda hade gått upp från 1,1 till 1,8 och det andra från 2,5 till 3,6. 

Även om det inte är nära att ligga på de nivåer jag har legat på som högst tycker jag det är en uppgång. 

Jag gick även tillbaka och tittade på var värdena låg på precis innan nyår då jag blev inlagd med feber och fick antibiotika och såg att samtliga lever- och gallprover låg lägre då än nu och att CRP var på 50 tredje dagen på också. De vita blodkropparna har jag ingen koll på. 

När läkaren kom och sa att influensaprovet var negativt men att han ändå inte ville ge mig antibiotika tig jag upp dessa siffror och var en besvärlig patient för första gången i mitt liv tror jag. Men han vann, jag fick ingen antibiotika. 

Han sa även en sak som ingen tidigare sagt och det är att om det är bakterier i gallgången syns det på blododlingen. Det har aldrig visat något tidigare men ändå har läkarna sagt till mig att det är infekterade gallgångar (cholangit). Hur kan de göra det om ett pålitligt blodprov säger raka motsatsen? Ska fråga läkaren som kommer på ronden idag. 

Nya prover togs idag kl 5 och en sköterska sa att CRP ligger kvar på ca 50 och det tyder på virus men vi får se om jag får mer feber idag (har inte kollart själv än....)😉. Jag vaknade med 37,6 och frös mer på förmiddagen men nu svettas jag igen så den är säkerligen på väg ner igen. 

Eftersom det är helgdag kommer inte ronden förrän senare så det dröjer nog ytterligare en tid innan han kommer.