Jag ringde till mag o tarm igår morgon och fick besked att de skulle ringa tillbaka till mig kl 10:15. Jag ville be om att förlänga sjukskrivningen och fråga när jag skulle lämna blodprov nästa gång. 


Mobilen ringde 9:45 och jag tänkte att det var värst vad tidiga de var men när jag svarade så var det en operationskoordinator på Sahlgrenska som ringde och sa att det fanns en tid till min ERC på torsdag morgon. När jag sa att jag måste vara sövd var hon tvungen att kolla om deg fungerar med den tiden för tydligen gör folk detta utan att vara sövda!!! 😱😱😱 Skulle jag aldrig klara! 

Hon sa också att läkaren där tyckte att biopsin lika gärna kan göras i Kalmar. 
Jag kontrade då med att min läkare här vill att det görs där eftersom provet ändå ska analyseras där och de kommit överens om att de ska försöka hitta en av bakteriehärdarna när de sticker. 
Hon skulle kolla det också med läkaren och återkomma när hon visste. 

Mag o tarm ringde på utsatt tid och jag sa att Sahlgrenska ringt och vad de sagt. Hon noterade och skrev ett meddelande till läkaren om det plus om min sjukskrivning. Jag har inplanerade blodprovslämningar de kommande torsdagarna. 

På eftermiddagen ringde hon på Sahlgrenska igen och sa att det inte gick att få ihop med sövning till torsdag så det blir den 16:e januari istället. Det borde ju passa bra eftersom jag är på 1-årskontrollen den 15:e. När jag ska bli sövd vill de att jag ska komma dagen innan och då är jag ju redan där. 
Hon hade pratat med deras läkare som tycker att biopsin kan göras i Kalmar och att jag ska höra av mig till de när jag fått reda på vilket datum det blir.  

Senare ringer sköterskan från mag o tarm igen och säger att de inte vet något om att de ska göra någon biopsi. Det senaste de fått höra från Sahlgrenska är att de ska göra den vid samma tid som de gör ERC:n. 
Det ska inte gå genom mig utan de måste kontakta min läkare direkt och meddela ändringen. Han tycker fortfarande det är bättre om den görs på Sahlgrenska. 

Jag har börjat frysa också under eftermiddagen och när jag kommer hem och lägger mig under täcket i soffan känner jag de där ilningarna längs ryggen igen. När jag kollar tempen senare har jag 38. Den steg lite till, 38,6 som högst. Skillnaden denna gång var att den steg långsamt och att jag inte hade någon som helst frossa. 

Två veckor efter avslutad antibiotika och en vecka plus en dag på jobbet.
Det känns som om det alltid kommer något slags bakslag när jag börjar känns mig lite piggare. Förra gången var det högs levervärden och nu feber. Det är som med att bli stucken, jag har blivit mer och mer svårstucken desto fler stick jag fått nu upplever jag det som jag blir mer och mer tagen av febern desto fler jag gånger jag fått den. 

 
Idag har jag ingen feber och jag lämnade mina blodprover idag istället för imorgon. 
De på jobbet får klara sig utan mina två timmar imorgon också men jag hoppas kunna vara där på fredag så jag får avsluta året med att vara på jobbet som jag ska. Skulle kännas som en liten seger i alla fall. 

Vi får väl se hur det blir med min biopsi, var jag får göra den, i Göteborg eller Kalmar. Och när. 

Jag behövde inte ringa och fråga denna gången utan de hann före mig. 👍