Eftersom doktorn var lite sen med att ringa hann jag nästan träna klart innan han ringde. 
Han sa att eftersom mina levervärden inte är så dåliga tror han inte att segheten i skallen beror på det. Det är bara att avvakta och se vad som händer. Om det blir värre ska jag återkomma. Vad gäller ryggen sa han ingenting mer än att jag behöver en transplantation. 
Han sa att jag gör många saker rätt och bra och det är bara att fortsätta kämpa och vänta. Jag berättade att Sahlgrenska igår sa till mig att de inte fått några provsvar sedan i november och han sa att det var bra att jag sa till honom det och att han ska skicka de till dem. 
Han höll med min uträkning om att de sex som är prioriterade nu tar två månader att operera och under den tiden hinner det komma nya som blir prioriterade så inom de närmaste tre månaderna kan jag inte räkna med att bli transplanterad. 

Så vad gav detta samtalet?
Att jag kämpar på bra och ska fortsätta med det och att det blir till att avvakta med de nya besvären....  

När jag gick ifrån sjukhuset till bussen ekade en mening i huvudet på mig om och om igen, INGEN KAN GÖRA NÅGOT!

Det må låta deprimerande och tråkigt men det är tyvärr så. Förutom att ta ställning för organdonation kan ingen göra något. 

Jag har fått höra att det är en från Kalmar som blivit levertransplanterad för drygt en vecka sedan och var tillbaka på sjukhuset  här igen. Allt hade gått toppen och hen mår väldigt bra och ska snart få komma hem. 
Jag fick också veta att en som väntar är inlagd efter att ha blivit förgiftad pga att levern inte gjort sitt jobb. Hen håller humöret uppe på ett fantastiskt sätt! Jag är imponerad av och avundsjuk på dig! ❤️
Det finns de som har det bättre och de som har det sämre. 

Jag fick också reda på att det nästan uteslutande är så att patienter som blivit levertransplanterade blir inlagda på hemsjukhusen efter att ha fått lämna Sahlgrenska. Tvärtemot vad som står i informationen jag läst tidigare. 

Imorgon ska jag försöka fly in i sagornas värld genom att besöka Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Amanda ska hämta sina arbetskläder och Isak ska hälsa på sina fd arbetskamrater så vi passar på att slungas in i sagornas underbara värld och glömma alla besvär. Är rädd att jag får betala dyrt på kvällen och på söndag.