På MOD's Facebooksida låg det idag statistik för hur många transplantationer som gjorts i Sverige under det första kvartalet. 

Under dessa månader har 51 människor blivit hjälteänglar för många människor genom att registrera sig som donatorer. Samtidigt som dessa är verkliga hjältar kan jag tycka att det är få, vi måste få fler att ta ställning för donation. Som ni också ser har det transplanterats 51 stycken levrar under dessa 91 dagar. Fördelat på två sjukhus, Sahlgrenska och Karolinska. Då borde det vara ca 25 på Sahlgrenska. Eftersom ca 30% av Sveriges befolkning har blodgrupp 0 är det troligt att av de transplanterade första kvartalet i år är ca 8 stycken med blodgrupp 0. 

Även om jag räknar och tycker att åtta i kvartalet i min blodgrupp är ganska många, då borde jag väl ändå snart få ett samtal, infinner sig inte det där hoppet som jag levde konstant med i ca elva månader innan det byttes ut mot detta likgiltiga, hopplösa tillstånd. 

Jag har inte fått svar från koordinatorn än på de frågorna jag skickade förra torsdagen så jag skickar ett mail till idag så får vi se om hon har hunnit prata med doktorerna om detta. Fick dock en kommentar till av Margareta om att hon fått hem en massa frågor rörande både fysiskt och psykiskt mående, ekonomi, socialt och en massa annat om hur hon mår efter sin transplantation. Hon fick sina frågor ca ett och ett halvt år efter sin transplantation. Så att det görs ordentliga uppföljningar det står ju klart. Svaren borde väl sammanfattas och sammanställas någonstans och det vore intressant att få ta del av tycker jag. 

Det har fortsatt att vara tungt de senaste dagarna men jag tig mig i alla fall till Isaks skola igår när de hade öppet hus och visade upp de filmer de gjort i sitt historiaarbete. Det var roligt att se och jag klarade en timma, det får jag vara nöjd med. 

Ikväll ska Amanda till Jenny Nyström-skolan för information inför hösten då hon börjar gymnasiet. Det var bra om vi föräldrar också kunde vara med så jag vilar extra idag (även om det inte hjälper) för att kunna vara med även där. Barnen måste prioriteras tänker jag, de ska inte behöva bli mer lidande än vad de redan blivit.

Jag ställde in sjukgymnastiken igår men imorgon måste jag dit, doktorn blir inte glad på mig om jag missar båda träningarna.... 

Jag fick svar från Kalmar ff's klubbchef angående min fråga om de kan ställa upp på samma sätt som Örgryte gjorde till förmån för organdonation men i år är det inte möjligt eftersom de redan bestämt vilka som ska få ta del av deras välgörenhet. Ska fråga om när de bestämmer om nästa år och försöka få en plats till 2017.

KFF är uppe i Sundsvall idag och ska spela en tuff match på konstgräs. Ett underlag Kalmar inte vunnit på sedan 2014 tror jag. De har förtvivlat svårt att vinna pp just konstgräs. Såg någon statistik att Kalmars målvakt har den sämsta räddningsstatistiken av alla målvakter i allsvenskan så här långt. Försvarsspelet måste bli bättre om säsongen ska bli lyckad. 

Kan också meddela att Tottenhams nya kelgris 20-åriga Dele Alli blir avstängd de tre sista matcherna för säsongen efter att ha slagit en motståndare i magen i förra matchen. Alli har en ovårdad spelstil som ligger på gränsen till det tillåtna och denna gången gick han över gränsen och avstängningen är inget att säga om. Varken han eller Tottenham överklagar heller. 

Den som lider mest av det är kanske Englands förbundskapten Roy Hodgson eftersom Alli inte får några tävlingsmatcher på en och en halv månad fram till EM som börjar 10 juni. 

99 dagar kvar till OS i Rio...