I helgen kom jag på att jag kanske borde läsa igenom kallelsen inför treårskontrollen och såg då att trombylen (blodförtunnande medicinen) skulle jag pausa med en vecka innan men det blev bara tre dagar... Blidprov skulle jag också lämnat 2-5 dagar innan men det fick bli igår. 
Att jag inte hade bättre koll ser jag som positivt, att jag inte har sjukdomen och sjukhusbesök längst fram i huvudet längre. Sedan kanske jag inte ska glömma bort det helt som jag gjorde nu men det gick bra ändå. Både trombyl och blodprov godkändes. 
Jag frågade Amanda om hur tidigt jag behövde åka för att komma i tid och det var tur jag lyssnade på henne för jag kom i lagom tid till mottagningen. Genast blev det full fart med urinprov, blodprov, första njurprovet följt av kontrastmedel och en nål sattes om olyckan skulle vara framme. 
När allt detta var klart på 30 minuter blev jag skjutsad till röntgen där biopsin skulle göras. Efter en liten stunds väntan rullades jag in i rummet där tre sköterskor tog emot mig. Läkaren kom in och tittade med ultraljud var han skulle sticka mig men det tog väldigt lång tid så jag frågade om han såg något oroväckande och fick till svar att ”-ja men det tar vi sen”. Snacka om att jag blev nervös! 
När han var klar och pekade ut för sköterskorna var han skulle sticka så de kunde tvätta mig, sterilisera mig och lägga på sådana där operationsdukar med hål så allt skulle vara klart när läkaren kom tillbaka. 
Han ville jag skulle ligga på rygg och inte på sidan som jag gjort tidigare och sköterskorna hade sin vagn med material på min vänstra sida och läkaren stod på högra så jag såg allt de sysslade med och nålarna var mycket längre än vad jag föreställt mig! 😱 Hu vad långa de var. Själva biopsiverktyget såg inte heller ut som jag föreställt mig. 
Både bedövningen och biopsin gick jättebra och när allt var klart frågade jag läkaren om vad det var han såg på ultraljudet och nu sa han att det var något han inte förväntat sig att se men att de sett samma sak på den ct-röntgen jag gjorde senast och att den då minskat i storlek från tidigare undersökningar. Antar att han läste på min journal medan sköterskorna tvättade av mig. 

Sedan var det bara att ligga på höger sida i två timmar följt av två timmar på rygg. Under tiden tittade jag på oceans eleven och de tog sista blodprovet för att se hur mycket av kontrastmedlet de sprutade in på morgonen som njurarna klarat av att rensa bort. Fyra timmar får njurarna på sig. 12:50 togs sista blodtrycket och jag fick reda på mig och gå ner och köpa något att äta innan det var dags för bentäthetsmätning kl 13:30. Hann slänga i mig en toast som var väldigt god faktiskt. Bentäthetsmätningen gick fort och smärtfritt och snart var jag tillbaka på transplantationsmottagningen där jag fick vänta en timma till innan ett sista HB-prov skulle tas för att se att jag inte blödde någonstans invärtes. HB låg på samma nivå som på morgonen så jag blev godkänd för hemgång. Nålen drogs och jag gick till pendeltåget. 
Nu ikväll loggade jag in på 1177 och såg provsvaren från idag och levervärdena är helt perfekta och ALP ligger bara en tiondel över normalvärdet! Några stjärnor är det men det är på obetydliga nivåer så jag tycker alla proverna är bra! 

Medan jag låg där i sängen kollade jag in de tre gym som ligger i närheten och ett ströks pga för högt pris och ett för att de inte har någon stakmaskin och det tredje har en stakmaskin men med handtag utan remmar. Jag ringde till de och frågade om de har möjlighet att byta handtag och om det går att frysa medlemskapet om jag blir dålig igen. Hon kunde inte svara på frågan om handtagen men skulle återkomma via mail men att det går att frysa med läkarintyg. Liten stund senare fick jag ett mail att det redan var sådana handtag beställda och att de ska bli ditsatta inom en vecka. 👍👌😄
Puls och Träning blir det. På kvällspromenaden gick vi förbi och det såg tomt ut i gymmet så det blir inte så trångt. Inte förrän efter nyår i alla fall. 😉

Vågar jag börja tro på Vasaloppet 45???? 😱
Om det är en abscess(bakterier) de ser i levern kan det bli så som det blivit de tidigare gångerna jag kommit igång med träningen, nämligen att det kommit en ny kolangit. Hoppas jag har fel men det blir vi väl varse. 

Fick även en kommentar om att jag kan få träning på recept. Det är absolut värt att kolla upp. Tack så mycket för tipset! 👍♥️