Igår när jag hämtade Isak började en varningslampa lysa i bilen, något med motorn. Så idag ringde jag till en bilverkstad i Vimmerby men de hade inte tid att svara så jag lämnade namn och nummer och de skulle återkomma så snart de kunde. Isak och jag jobbade på med skolarbetet fast vi båda var trötta och helst hade låtit skolböckerna ligga men vi hade som mål att bli klara med engelskan och svenskan och det hann vi med till slut. Vid kl kvart över tio ringde bilverkstaden och via telefon kom vi fram till att det antagligen är en slang som lossnat (tidigare problem) och möjligen något med kylarvätskan. De bad mig komma in innan lunch klockan tolv så det var till att sätta högsta fart med matlagning, packning och skolhjälp för att hinna. Jag stressade runt som jag inte gjort på länge och när maten var klar hade vi en kvart på oss att äta och det kan jag säga, det är svårt att äta när man är andfådd. Jag blev alldeles varm av att öka tempot så mycket och min vänstra vad mådde inte bra av allt rännande i trappan, det känner jag av nu också när jag ligger och skriver. 

Vi hann i alla fall i tid, nästan, och det var den där slangen som var boven och det tog ca två minuter för honom att fixa det, då hade vi ju inte behövt stressa så. 

Frustrationen och irritationen växer något enormt på mig när jag är tvungen att växla upp så där. Jag klarar inte av att ligga på rött, inte ens gult. 

När det gick så fort att fixa bilen hann isak och jag strosa runt i parken idag igen och efter att ha sett Emil sätta fast huvudet i soppskålen var jag lugn igen. 

När det var dags för honom att jobba åkte jag till sjukgymnastiken och löste den sista pusselbiten till måndagens ompussling med att bestämma att jag kommer kl 12 på måndag och att min vimmerbysjukgymnast ska ringa mig så jag får byta tider de andra dagarna. Träningen gick inget vidare idag, var alldeles för uppjagad och frustrerad. Körde igenom programmet lite snabbt för att sen köra hem. Tog det extra försiktigt med vaderna där jag till och med sänkte vikterna.  

Nu ska jag försöka vila ikväll och imorgon så att irritationen och frustrationen försvinner så jag är redo för en ny vecka på måndag. Då utan bilproblem och skola.