Idag var det dags för ultraljudsundersökning av levern. Det enda förberedelserna jag hade att hålla reda på vad att jag inte fick äta sex timmar innan undersökningen så det blev ingen frukost. Men eftersom jag hade en förmiddagstid så var inte det några problem. 

Jag fick faktiskt komma in en kvart tidigare än utsatt tid och in kom en ung läkare. Han började köra sin maskin och trycker handtaget så jag tror revbenen skulle gå av men sa efter en stund att han inte fick några bra bilder så han skulle hämta en kollega. Han hämtar en kvinnlig läkare som sätter igång och hon trycker inte lika hårt men är istället noga med att jag andas djupa andetag och jag tror hon följde andningen på något sätt. Fick även hålla andan ibland. Hon trodde nog jag var djuphavsdykare för det var väldigt länge hon ville jag skulle hålla andan. 
När hon var färdig sa hon att det var svårt att få tydliga bilder och om Sahlgrenska inte är nöjda så får vi ta om de. Det fanns för mycket mjukdelar i vägen sa hon... Vad menade hon då???? 

Efter ultraljudet gick jag och lämnade blodprov när jag ändå var fastande, Sahlgrenska ville ju kolla upp så att mitt blodsocker inte är förhöjt till följd av mitt sockerätande. 

Mina måndagsträningskompisar, tre damer, och jag hade bestämt att ta en fika efter träningen idag men eftersom jag gjorde min undersökning så blev det ingen för mig. När jag satt i fiket på sjukhuset och väntade på de plingade det till i telefonen och det var ett sms där det stod att min träningskompis som jag tränat tillsammans med i ett och ett halvt år nu är på väg till Sahlgrenska. De har hittat organ som passar henne. Fantastiskt! 
Jag håller mina tummar så hårt jag kan för att det ska gå bra! Tycker att ni också ska göra det. 
Hon ligger nog och blir opererad nu när jag skriver detta. 

Tidigare i eftermiddag ringde min mobil också och då blev jag faktiskt nervös, det har jag inte blivit på länge nu men jag trodde att de ringde efter mig också. Det var dock bara KLT som ville få kompletteringar på blanketten för sjukresor som jag glömt att fylla i. 😕

Eftersom hon ska transplantera två organ samtidigt kommer hennes operation ta lång tid och hon kommer få ligga nedsövd länge efter berättade hon för mig så det dröjer nog innan jag kan få kontakt med henne igen. Vi kan bara hoppas allt går bra. Vår plan att vi ska åka hem från Sahlgrenska tillsammans kanske går i lås. Då bör jag få mitt samtal om två-tre veckor...