Väldigt nervös och orolig för vad leverläkaren skulle säga satt Monica och jag i väntrummet. Han började med att säga att han läst igenom det senaste i min journal men vad mig berätta om hur jag upplevt det senaste året. 
Han tycker det är lite konstigt att jag inte återhämtat efter de senaste infektionerna men när Monica och jag förklarat att med tiden har det tagit längre och längre tid sa han att det kanske går till en viss gräns innan både kroppen och knoppen får nog. 
En sak som han tycker jag ska göra är att äta en lång kur med antibiotika, ca tre månader. Jag har gjort en sådan kur i maj 2019 som transplantationsläkarna i Huddinge avbröt när jag ändå fick infektion. Han såg inte denna kur i datorn utan det var tur att Monica varit så duktig att skriva upp allt som hänt och jag gjort. Han tycker det behövs en ny sådan kur för tydligen kan det ligga ”små pölar” med bakterier i gallgångarna som tar lång tid med antibiotika att få bort. Om infektionerna istället kommer av att ”nya” bakterier kommer in till gallgångarna hjälper inte denna långa kur. 
En sak denna läkaren tycker är att jag ska sluta äta esomeprazol så min magsyra inte minskas utan kan döda de bakterier som eventuellt tar sig in till gallgångarna. Läkaren var också lite bekymrad för min mentala hälsa och främst depressionen. Han frågade om jag gett upp. 
MEN han sa också att han bokar in mig för en utredning för en ny transplantation. I månadsskiftet januari-februari trodde han det kan bli av. Det blir nio dagar med undersökningar och samtal med diverse läkare innan de kan ta ett beslut. 
Från måndag till torsdag efterföljande vecka är det som gäller. 

Det tog till efterkommande dag innan jag riktigt förstått att det faktiskt kommer få göra en utredning. Det känns bra att få chansen en gång till. 

Nu kan jag fira jul i lugn och ro! 

Jag önskar jag er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år! 🎅🏼🎄💥

Ta hand om varandra! ❤️💕