Som beräknat fick jag åka hem idag. Natten var lugn och när sköterskorna kom in kl 6 för att ge antibiotika och ta basprover trodde jag det var mitt i natten. Jag somnade om en stund efter till och med. 

När jag vägde mig idag stod det 81,3 och det är mer i linje med vad det brukar vara. Fyra kilo vätska kan ju stämma då jag fick drygt fyra liter. 

Rondläkaren fick igenom min vistelse och sa att jag skulle få min ”vanliga” antibiotika och prednisolon (5mg) utskrivet. Hon sa att det blir en magnetkameraundersökning istället för ERCP för att se hur gallgångarna ser ut. Det kan ju vara så att mina gallgångar ser bra ut efter tre månader med stent men då ifrågasatte jag det eftersom jag fick en kolangit en vecka efter att stenten kommit ut. Hon höll med om det. Innan hon gick frågade jag om de där inflammationerna de hittade i biopsin är något man ska ta på allvar. Det ska tas på allvar sa hon. Det är tydligen gallgångarna som är mest inflammerade men även levern sa hon. För att få bukt med inflammationerna höjer de advagrafen och sätter in prednisolon. Jag frågade inte var det kan leda om inflammationen blir värre. Vill inte veta i nuläget.
Monica som var med via telefonen kom ihåg att fråga om jag ska vaccinera mig mot influensan men det skulle jag inte göra i nuläget. Vi ska göra en ny bedömning om ca en månad.  

Jag ska på återbesök 3 december, den dagen skulle jag ändå på besök efter 3-årskontrollens alla undersökningar. Fick även en ny läkemedelslista, numera tre sidor lång. I och för sig med stor text och mediciner jag ska ta vid behov men ändå. 

Idag har de negativa tankarna kommit, de brukar komma tidigare. Känns som det nu bara är en väntan på nästa kolangit. Det har varit underbart att inte behöva tänka på detta senaste veckorna. Jag skulle på Sverige-Färöarna ikväll och hade länge tänkt försöka ta mig dit men det går inte, jag orkar inte. 
Nu känns träning och allt vad Vasalopp heter väldigt långt bort. Jag var så pigg och allt var bra, på några dagar känns det långt bort igen. 

Den sköterska som jobbade igår kväll var tydligen den som tog emot mig när jag kom in i torsdags kväll och hon tyckte det var skönt att se mig piggare. Hon tyckte jag var väldigt medtagen när jag kom in. Jag kände inte igen henne alls och jag brukar hålla koll på det mesta annars. 

Ge mig några dagar till så ska jag nog kunna få bort dessa negativa tankar men tills dess får det väl bli lite mörkare än senaste tiden.  
♥️💕