Det viktigaste läkaren sa till mig idag var att mina levervärden är fortfarande höga och det förklarar han genom att det blivit sämre flöde ut från den stora gallgången som leder ut i tarmen, precis i kopplingen har det hänt något som gör att gallan inte kommer ut i tarmen som den ska utan det blir ”övertryck” i gallgången och den vidgas samtidigt som det sipprar ut gallvätska i levern och i blodet. På magnetkamerabilderna ser de att den stora gallgången är mer vidgad än tidigare och det talar för läkarens teori. 
Om det är så ligger en ny ERC på Sahlgrenska snart bokad i kalendern. Ligger mina värden kvar en vecka till talar det mesta för att det blir så. Jag ska lämna prover både torsdag och tisdag. 

På min fråga om varför detta kom just nu hade han inget riktigt svar på och det är det väl ingen som kan svara på. Nästa fråga var om att det kan vara bakterier som orsakar de höga värdena och det kan det men då bör de vika nedåt nu efter all den antibiotika jag fått och fortsätter äta. 

Jag frågade också om den bulle jag har nere till höger på magen, om det också är ett brock som han med gördeln sa, och det bekräftade läkaren att det är. Gördeln är så pass bred att den täcker båda. 

Det finns inget som tyder på att PSC:n är tillbaka och det var en stor lättnad. De tankarna har kommit de senaste dagarna. 

Han rekommenderar mig att sjukskriva mig denna vecka med tanke på den långvariga infektionen plus att jag ska göra en koloskopi imorgon kombinerat med mina problem med att äta. 

På tal om koloskopin så frågade jag om det avföringsprov jag lämnade och det såg bra ut så han tror inte det är några stora problem med tarmen. 

Så från läkaren åkte jag hem och åt lite nyponsoppa till lunch för några timmar sedan började jag dricka laxabon. 2liter idag och 2 liter imorgon bitti enligt instruktionerna. 
Det smakade lika illa och ju mer jag drack desto mer mådde jag illa. Jag tvingade ner de sista glasen men när jag svalt det sista kom det mesta upp igen. 
Det smakade ännu värre när det kom upp än på väg ner. 🤮🤢
Det är nog inte så mycket som hann ner i tarmen för det var väldigt mycket som kom upp igen. 

Det blev nog för mycket för magen med två liter när jag ätit mindre än vanligt nu ett tag. 

Ska göra ett nytt försök imorgon med de två sista litrarna men undrar om det räcker. Ringer nog till 1177 och frågar hur jag ska göra. 

Usch för laxabon!