Det var en underlig och konstig känsla att inte få lämna rummet. Jag trodde inte det skulle vara så svårt och tråkigt som det faktiskt var. Att inte få gå ut i matsalen och antingen sitta där och äta eller hämta maten och äta på rummet, hämta lite dricka eller kvällsmackan när det behövdes, det var konstigt och en känsla av att vara inlåst infann sig hos mig. 

Men timmarna kom och gick, detsamma gjorde toabesöken. Tiden fördrev jag med tv-sport och Netflix. 
Gårdagens provsvar gav ingen större ledtråd till anledningen till diarrén, snarare tvärtom. Mina lever och gallprover sjönk igen, likaså crp och avföringsprovet visade negativt på någon bakterie som kan finnas hos de som ätit mycket antibiotika. 

De slutade ge mig den intravenösa antibiotikan och sa åt mig att ta de tabletterna som jag började ta innan jag åkte in i fredags. 

Idag togs inga nya blodprover, de verkar inte lika noga med det på infektion som på medicin, och när ronden kom sa hon att de tänkt skicka hem mig men när jag sa att jag varit på toa två gånger under natten och fyra gånger på förmiddagen blev hon tveksam och lät mig bestämma hur jsg skulle göra. 
Eftersom det var visning i eftermiddag och att jsg var väldigt trött på rummet och farten i det som kom ut hade lugnat sig bestämde jsg mig för att åka hem. 
Hon sjukskrev mig veckan ut för hon tycker jag behöver vila upp mig efter senaste dryga veckans sjukdomar, skrev ut imodium för att hejda diarréerna och bokade in en telefontid nästa vecka för att höra så att allt är bra. Det var trevligt gjort tycker jag, att de bryr sig om hur det går efter jag har lämnat sjukhuset. Jag fick lova att dricka ordentligt om jag åkte hem och försöker hålla det men det går sådär...

När jag satt och tände brasan inför visningen ringde hon för att säga att det sista svaret från avföringsprovet kommit och det visade att jag har vinterkräksjukan. Vi enades om att det var skönt att det inte var värre än så och att det borde gå över inom en snar framtid. 

Vi får se hur länge diarrén håller på och när jag återfår energin för även om mest legat i sängen senaste åtta dagarna är jag energilös och trött i kroppen. Känns skönt att få några dagar på mig nu att först och främst kunna börja äta och dricka igen och sedan återfå energin. 

Detta var första gången jag åkt på vinterkräksjukan och är tacksam att jag slapp kräkas. Av två anledningar, dels att det är så obehagligt och otäckt men också att det blir svårt med medicinen. Kräks man inom 30 minuter från det att medicinen är tagen har inte kroppen hunnit ta upp det som behövs och medicinen måste tas på nytt. 

Mina 8 sjukdagar jag planerade ha denna termin har jsg redan förbrukat... 😱

Nu ska jag vila upp mig de kommande dagarna och hålla tummarna för att ingen annan i familjen åker på detta samt att det blir en bra budgivning på huset. ✊🏼✊🏼